HTML

Hungarian Psycho

Petra Bateman és ami benne van...

Friss topikok

  • András: De van mindig valaki, Aki rád vár, de nagyon, Képes rád várni még A téli hajnalon. Csak álmok, mi... (2008.04.30. 13:40) Félek, minden eltűnik
  • Petra Bateman: Kálmán, köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem, amit gondolok, és nem úgy néz ki, mintha csak az ... (2008.03.18. 10:46) nem félünk
  • Tru: a blaskó ha ilyen primitív módon tiltakozik, kb. az az ő baja. mi a f@t mártírkodik. (2008.03.16. 15:18) tipikus

Címkék

agyal (1) belpol (7) blaskó péter (1) demszky (1) depi (1) ffi nő (1) fletó (3) ünnep (2) vérfagyi (1) vers (4)

Linkblog

Archívum

tipikus

2008.03.14. 19:41 Petra Bateman

hogy a kereskedelmi tévé (konkrétan a tv2, de nyilván a többi is), hogyan értelmezi és tálalja Blaskó Péter elhatározását, miszerint nem fogadja el a Kossuth-díjat.
egyszerűen hihetetlen az a népbutítás és agymosás, ami folyik.
mert ugye a tv2 mit emel ki? mit sulykol ezerszer?
hogy Blaskó Péter azt írta nyílt levelében:

"Miniszterelnök Úr! Nem óhajtok Önnel kezet fogni! Ha megtenném, nem simogathatnám meg soha többé a gyermekeim arcát, feleségem kezét."

ezt szajkózzák folyamatosan. pont úgy állítják be a dolgot, mintha Blaskó Péter egy tömeggyilkos lenne, vagy nem is tudom mi...
és persze jön a kormányszóvivő, hogy azt mondja: "ezt a díjat nem Gy.F., hanem a Köztársaság adja..." szánalom. tényleg. milyen Köztársaság??? ahol szabadrablás folyik reform néven álcázva, mindenféle megtorlás, szankció nélkül??? kezdjük itt. meg egyébként is... áh... botrány... ennél jobb dumát is kitalálhattak volna...

de könyörgöm. voltak abban a levélben egyéb dolgok is leírva. például ez:

"De a Kossuth-díjat én most visszautasítom, mert tiltakozni szeretnék. Tiltakozni Ön ellen! Egy ember ellen, akit a sors szeszélye ennek a gyönyörű országnak az élére sodort, és aki visszaélt ezzel a lehetőséggel. Ön ezt az országot tönkretette, kiárusította. Elpusztította az emberek hitét, szegénységbe, nyomorba, kilátástalanságba, depresszióba süllyesztette Magyarországot. Ma már nincs az az értelmes ember – baloldalon sem –, aki ne látná, érezné, tudná, hogy katasztrófa felé tartunk.
A közgazdászok, tudósok, jobb- és baloldalon egyaránt, fogják a fejüket az Ön elhibázott lépései miatt. Ez tragédia, ez vétek, ez bűn! És nincs alkotmány, törvény, jog, mely megálljt parancsolna ennek?!"

ezeket a sorokat márványba kellene vésni. az örökkévalóságnak. hogy él olyan ember e Hazában, 2008-ban, aki le meri írni, vállalni meri azt, amit le kell írni és vállalni kell.

nincs is egyéb, amit hozzátehetnék, mint hogy köszönöm Blaskó Péter Művész Úrnak ezt a levelet, a döntését, amivel méltóképpen mondott nemet annak az ámokfutásnak, ami a Magyarország Nyrt-ben folyik.

kereskedelmi tévét meg ne nézzünk, ha tárgyilagos tájékoztatásra vágyunk. ennyi.

1 komment

Címkék: belpol fletó blaskó péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianpsycho.blog.hu/api/trackback/id/tr23381225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tru 2008.03.16. 15:18:22

a blaskó ha ilyen primitív módon tiltakozik, kb. az az ő baja. mi a f@t mártírkodik.
süti beállítások módosítása